Mansikka(mustikka)kakku
Eli jossa täytteenä on mansikkayogurtti-täytettä ja kermaa ja päällä sitten mansikoita ja mustikoita
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, että massa on melkein valkoista. Sitten lisää vehnäjauhot (ja leivinjauhe) siivilän läpi käännellen joukkoon. ÄLÄ SEKOITA! Tällöin Kakku menettää kuohkeuttaan ja tuloksena on pannukakku. Leivinjauheen jättäessä pois kakusta tulee tiiviimpi, jolloin sitä voi käyttää kakuissa joiden täyte on "vetisempää".
Täyte:
60 g mansikkayogurtti- täytettä
250 g kermaa (eli yksi purkki, itse käytän Floran Vispikermaa)
Löysytä mansikkayogurtti-täyte kunnes se vaaleanpunaista. Lisää joukkoon kerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. ( Sokeria ei tarvitse lisätä, koska yogurttitäyte on itsessään jo tarpeeksi makeata )
Kostutus:
Sokerivesi 20%
Kuumenna vesi kiehuvaksi (esim. 1dl) ja kaada joukkoon sokeri ( 20 g = reilu ruokalusikallinen), sekoita kunnes sokeri on täysin liuennut joukkoon.
Päälle:
Pakastemansikoita ja -mustikoita
kuumakiille (ohje löytyy hyytelösokerin purkista)
Reunalle laitoin vielä crokanttimurskaa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.