Peruskakkupohja


4               kananmunaa

1 1/2 dl     sokeria

2 dl           vehnäjauhoja

(1 tl           leivinjauhetta)

 

Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, että massa on melkein valkoista. Sitten lisää vehnäjauhot (ja leivinjauhe) siivilän läpi käännellen joukkoon. ÄLÄ SEKOITA! Tällöin Kakku menettää kuohkeuttaan ja tuloksena on pannukakku. Leivinjauheen jättäessä pois kakusta tulee tiiviimpi, jolloin sitä voi käyttää kakuissa joiden täyte on "vetisempää".

Kaada massa voideltuun(ja korppujauhetettuun) vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Pohja on valmis kun se ei enää "hölsky" ja tikkuun ei jää "taikinaa".

Eli huomio nämä pohjaa tehdessäsi!

1. Laita uuni päälle ajoissa ja voitele vuoka ennen kun alat tekee pohjaa!

2. Älä sekoita liikaa, vaan nostele jauhot vaahtoon!

3. Tarkkaile paiston aikana milloin kakku on kypsä (minä tuppaan polttamaan ne ^^'), kiertoilmauuneissa paistoaika ja -lämpö ovat pienemmät !