Mansikkamoussekakku
Oikeastaan ylioppilasjuhlat joihin tein kakut muut tarjottavat ovat jo vuosi sitten juhlittu eli omani ;D Kakku oli mitä onnistunein, vaikka itse sanonkin. Tarkoituksen OLI tehdä opinnäytetyö ylioppilasjuhlista joten näköön ja muuhunkin oli panostettu 120 %
Pohja:
6 kananmunan kakkupohja, sopiva koko noin 20 hlö
6 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
(1 1/2 tl levinjauhetta)
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (melkein valkoiseksi). Lisää jauhot siivilän läpi koko ajan nostellen. Vältä sekoittelua. Kaada seos voideltuun ( ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan. Paista n. 175 asteessa 30 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Eli siirrellessä se ei enää hölsky ja tikulla kokeilessa siihen ei jää taikinaa.
Täyte: mansikkamousse
1 prk tuorejuustoa (200g)
1 prk vispikermaa (250 g)
noin 150 g sokeroitua mansikkasosetta (oman maan mansikoita)
3-4 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Pehmitä tuorejuusto ja lisää mansikkasose. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, niin että vispilästä jää selvät kuviot vatkatessa. Lisää liivatteet noin 2 rkl kuumaa vettä. Lisää liuos tuorejuuston joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää seokseen vaahdotettu kerma. HUOM! Jos lisäät liivatteet liian aikaisin tuorejuuston joukkoon seos kerkiää jähmettyä jo hiukan ja massasta ei tule niin tasaista.
Kostutus laimenetulla mehukatti sekamehulla.
Koristeluun noin puolitoista purkkia Floran vispikermaa, sokerimassakukkia, vadelmia, mintunlehtiä ja marsipaaniruusuja. Ja tietenkin ylioppilaslakki.
Mansikka(mustikka)kakku
Eli jossa täytteenä on mansikkayogurtti-täytettä ja kermaa ja päällä sitten mansikoita ja mustikoita
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, että massa on melkein valkoista. Sitten lisää vehnäjauhot (ja leivinjauhe) siivilän läpi käännellen joukkoon. ÄLÄ SEKOITA! Tällöin Kakku menettää kuohkeuttaan ja tuloksena on pannukakku. Leivinjauheen jättäessä pois kakusta tulee tiiviimpi, jolloin sitä voi käyttää kakuissa joiden täyte on "vetisempää".
Täyte:
60 g mansikkayogurtti- täytettä
250 g kermaa (eli yksi purkki, itse käytän Floran Vispikermaa)
Löysytä mansikkayogurtti-täyte kunnes se vaaleanpunaista. Lisää joukkoon kerma ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. ( Sokeria ei tarvitse lisätä, koska yogurttitäyte on itsessään jo tarpeeksi makeata )
Kostutus:
Sokerivesi 20%
Kuumenna vesi kiehuvaksi (esim. 1dl) ja kaada joukkoon sokeri ( 20 g = reilu ruokalusikallinen), sekoita kunnes sokeri on täysin liuennut joukkoon.
Päälle:
Pakastevadelmia ja -mustikoita
kuumakiille (ohje löytyy hyytelösokerin purkista)
Reunalle laitoin vielä crokanttimurskaa