Vadelmasuklaakakku

Sitä suoranaisesti rakastaa tumman suklaan ja vadelmien yhdistelmää jota olen nyt saanut soveltaa muutamaan hyydykekakkuun tilaustyönmerkeissä.



Koulunhenkilökunnan jäsenelle synttärikakku joten ei "yhtään" paineita ollut kakun tekemisessä XDD
(Koristeet valkosuklaasta) Massa mahtuu 28 cm vuokaan .

Pohja
Vetopohja

Tähän tarkoitukseen sopii hyvin kääretorttupohja tai sitten ohut kakkupohja. Halutessasi pohjan piiloon leikkaa se noin 1-2cm pienemmäksi kuin itse kakkurengas.



Vadelmasuklaamousse
360 g         maitoa
5 kpl           liivatetta
450 g         maitosuklaata
750 g         kermaa
200 g         suomalaisia pakastevadelmia

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5 minuutiksi. Kiehauta maito ja sekoita liivatteet joukkoon. Yhdistä suklaa ja maito, sekoita kunnolla kunnes suklaa on täysin sulanut. Jäähdytä seos vesihauteessa alle 32 asteeseen (reilusti alle kädenlämpöistä). Varo kuitenkin vettä joutumasta itse seokseen.

Vatkaa kermavaahto kevyeksi vaahdoksi (sillain että vaahtoon jää hennot kuviot). Yhdistä jäähtynyt maitosuklaa-seos ja kerma. Kaada seos irtopohjavuokaan, missä vetopohja pohjalla.

Halutessasi tasaisemmat reunat laita filmiä (filmi =ohut kalvorulla) irtopohjavuoan reunoille ennen massan laittamista.

Jähmetä kakku kakku jääkaapissa yön yli tai pakastimessa 2-3 tuntia (pakastaminen takaa myös sileämmät reunat)

(Kuvassa kakun pinnalle on sprayattu suklaakaakaovoi-seos, tummaa suklaata 200 g ja kaakaovoita 200 g)


Vadelmatummasuklaakakku (ilman liivatetta)

Myös tilaustyönä tehty kakku, vaatimuksena oli ettei saa käyttää liivatetta koska päivänsankari on kasvissyöjä:)
Tähän kakkuun taisi tulla vähän liikaa suklaata sillä se hyyty jo kulhoon eikä suinkaan pohjan päälle. Tuloksena oli tosi rumat reunat täunnä rakoja joten suosittelen vähentämään suklaata tai sitten lisäämään kerman määrää ( mousse oli nimittäin aika suklaista).
Massaa tulee reilusti joten siitä voi tehdä joko kaksi pientä kakkua (noin 10 hlö) tai sitten yhden ison (20 - 25 hlö).

Pohja
Tumma vetopohja

Pohjaksi käy kääretorttupohja tai ohut kakkupohja

Vadelmatummasuklaamousse
300 g      kermaa
500 g      vaahdotettua kermaa
1 rkl         vaniljasokeria
950 g      tummaa suklaata
200 g      vadelmia

Kiehauta kerma (300 g) ja vaniljasokeri kattilassa. Kaada se tumman suklaan päälle ja sekoita kunnolla. Jos sekaan jää vielä suklaapaloja niin lämmitä seosta vesihauteessa kunnes se on tasainen. Jäähdytä seos sen jälkeen n. alle 32 asteiseksi.

Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi. Yhdistä seos ja kermavaahto. Murskaa vielä vadelmat massan joukkoon. Kaada massa irtopohjavuokaan pohjan päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa 4 tuntia (voi kohmettua jo aikasemmin) tai pakkasessa n. 1 tunnin.

Koristelu
300 g      suomalaisia pakastevadelmia
3/4 dl      hyydykesokeria
1 1/2 dl   vettä

Kiehauta vesi ja hyydykesokeri ja anna jäähtyä kunnes seos on kirkasta. Laita vadelmat, vielä vuoassa olevaan, hyytyneen kakun päälle ja päällystä ne hyydykeliuoksella. Anna luoksen hyytyä ja ota sitten kakku vuoasta pois.