Valkosuklaakukka
Tuli suunniteltua kilpailukakkuun koristeita ja tälläinen siitä sitten tuli. Kukka on tehty kuorrutevalkosuklaasta ja päällä on kultahilettä.
Muotoilin filmistä ensiksi terälehtien malliset (pieniä ja isoja) ja sitten päällystin ne valkoisella kuorrutesuklaalla. Asetin ne kippoon ja laseihin kuivamaan jotta niistä tulisi kaarevia. Sen jälkeen "liimasin" terälehdet valkosuklaasta tehtyyn pieneen alustaan. Päälle viellä puoliympyränmuotoinen valkosuklaanappi.
pientä kuvaa kakun muusta koristelusta
Ruusuja tehdessä
Koulussa tuli tehtyä vähän ruusuja, ja tuli vihdoinkin otettua tekovaihe-kuvia niitä tehdessä. Yritän parhaani mukaan selittää kuvien avulla miten niitä oikein teen:)
Aluksi tarvitaan marsipaania tai sokerimassaa. Nykypäivänä niitä saa hyvin varustetuista ruokakaupoista tai sitten erikoisliikkeista (esim. Confetista). Sitten jonkunlainen alusta, elmu kelmu käy hyvin.
1. Muotoile massasta eri kokoisia paloja ja pyöritä ne palloksi
2. Ota pienin pallo ja litistä se noin puoli välistä, tarkoituksena olisi saada ns. terävä puoli että reuna olisi ihan ohut.
Itse käytän puolikuu- raappaa näitä tehdessä, mutta ihan sorminkin pystyy muotoilemaan.
3. Ala kääriä pieneksi rullaksi, mutta kääri vain noin 3/4 osaa, yhdistä paksumpi alaosa muun rullan kanssa
4. Toista sama toisen pallon kanssa mutta älä rullaa vaan ota alareunoista kiinni ja vedä ne "yhteen"
Terälehdestä on tarkoitus tulla kuppimainen
5. Laita terälehti nupukan kylkeen kiinni, silleen että se on vähän sen yläpuolella
6. Toista tämä niin monta kertaa riippuen miten suuren ruusun haluat
7. suuremmissa terälehdissä käännä ohuita reunoja vähän ulospäin
Yleensä ruusu muodostuu terälehtien kerroksista. Yleisin koditoriossa käytetyissä ruusuissa on neljä terälehteä + keskusta.
Minun taas on yleensä enemmän ^^'
Kuvassa näkyvässä ruusussa kerrokset menee terälehtien lukumäärän mukaan seuraavasti:
keskusta
+
2-2-3-4-4