Tilaustyö pojan synttäreille jonne haluttiin aarrearkku. Sai käyttää vähän luovuuttaa ja tälläinen tuli:)


Pohja on syötävää mutta kansi on tehty suklaasta ja tärkkelyssiirapista(glukoosi). Koristeet ja päällinen marsipaanista.

Pohja
Neliönmuotoinen kakkupohja

Täyte
100 g         kermaa
200 g         vaahdotettua kermaa
250 g         valkosuklaata
5 g             vadelmaaromia
100 g         suomalaisia pakastevadelmia
puolikkaan limen mehut


Kiehauta kerma ja sekoita se sitten tasaisesti suklaaseen. Lisää vadelmaaromi ja limemehu. Anna jäähtyä alle 32 asteiseksi.

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jäähtynyt seos ja kerma. Lisää vielä murskatut pakastevadelmat nostellen joukkoon.


Kakun kostutus
1 dl      vettä
20 g     sokeria

Kiehauta vesi (esim. vedenkeitin) ja lisää sokeri. Sekoita niin kauan kunnes sokeri on liuonnut veteen.

Täytä kakku, muista kostuttaa joka kerros.  Laitoin omaan versiooni ohuen kerroksen vadelmahilloa vielä joka kerrokseen.

HUOM! Marsipaani kostuu hirveen helposti joten muutenkin marsipaanikakkuja tehdessä koristelkaa kakku vasta samana päivänä kun tarjoilette tai päällystäkää kakku ohuella voikreemikerroksella.