Oikeastaan ylioppilasjuhlat joihin tein kakut muut tarjottavat ovat jo vuosi sitten juhlittu eli omani ;D Kakku oli mitä onnistunein, vaikka itse sanonkin. Tarkoituksen OLI tehdä opinnäytetyö ylioppilasjuhlista joten näköön ja muuhunkin oli panostettu 120 %

Pohja:
 6 kananmunan kakkupohja, sopiva koko noin 20 hlö

6 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
(1 1/2 tl levinjauhetta)

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (melkein valkoiseksi). Lisää jauhot siivilän läpi koko ajan nostellen. Vältä sekoittelua. Kaada seos voideltuun ( ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan. Paista n. 175 asteessa 30 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Eli siirrellessä se ei enää hölsky ja tikulla kokeilessa siihen ei jää taikinaa.



Täyte: mansikkamousse
1 prk tuorejuustoa (200g)
1 prk vispikermaa (250 g)
noin 150 g sokeroitua mansikkasosetta (oman maan mansikoita)
3-4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Pehmitä tuorejuusto ja lisää mansikkasose. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, niin että vispilästä jää selvät kuviot vatkatessa. Lisää liivatteet noin 2 rkl kuumaa vettä. Lisää liuos tuorejuuston joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää seokseen vaahdotettu kerma. HUOM! Jos lisäät liivatteet liian aikaisin tuorejuuston joukkoon seos kerkiää jähmettyä jo hiukan ja massasta ei tule niin tasaista.
Kostutus laimenetulla mehukatti sekamehulla.

Koristeluun noin puolitoista purkkia Floran vispikermaa, sokerimassakukkia, vadelmia, mintunlehtiä ja marsipaaniruusuja. Ja tietenkin ylioppilaslakki.