Mangosuklaa-leivos

Koulussa harjoittelin opinnäytetyöhön tuotteita ja tuloksena syntyi mangosuklaa-leivos joka oli hyvää :) Mango ei oikeen maistunut, pitääpä ensi kerralla lisäillä vähäsen makua...

Ohjeesta tuli n. 20 kpl leivoksia

Tarvitaan silikonimuotteja, ihan minkä muotoiset käy, itse käytin (niin kuin kuvasta näkyy) lieriönmallisia. Huom! tarvitset ison ja pienen muotin!

Mangovalkosuklaa-nappi

65 g       maitoa
3 kpl      liivatetta
125 g    mangopilttiä ( tai vaihtoehtoisesti 70 g mangopyreetä)
65 g       valkosuklaata
200 g    kermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kiehauta maito ja lisää lionneet liivatteet. Sekoita kunnolla.

Kaada kuuma seos valkosuklaan päälle ja sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut. lisää mangopiltti (tai -pyre). Jäähdytä kylmässä vesihauteessa alle 32 asteiseksi. Varo kuitenkin vettä joutumasta seokseen, suklaa ei pidä vedestä!

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Ei tarvitse lisätä sokeria. Yhdistä jäähtynyt mangoseos ja kerma. Annostele valitsemiisi muotteihin ja laita pakkaseen 2-3 tunniksi. Jääkaappi ei tässä leivoksessa käy, koska massa ei lähde muotista irti siististi jos sitä ei ole jäädytetty.


Tummasuklaamousse

350 g    maitoa
10 kpl      liivatetta
350 g    tummaa suklaata (yli 55 prosenttista)
800 g    kermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kiehauta maito ja lisää liotetut liivatteet. Sekoita kunnolla.

Kaada kuuma maito suklaan päälle. Sekoita kunnes seos on tasaista. VOIT käyttää myös sauvasekoitinta, näin varmistat tasaisen lopputuloksen. Anna seoksen jäähtyä alle 32 asteiseksi.

Vatkaa sillä välin kerma löysäksi vaahdoksi. Sokeria ei tarvitse lisätä sillä mousse on jo itsessään tarpeeksi makeata.

Yhdista suklaaseos ja kerma. Sekoita tasaiseksi massaksi.

"Vauhtiraidat"

n. 200 g tummaa suklaata

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa( ei kiehuvalla vedellä!!). Sutase ns. vauhtiraidat muottien sivuihin sudilla. Aloita täyttäminen heti sen jälkeen, näin varmistat leivoksen kokonaisuuden onnistumisen,

Annostele massa vuokiin, jätä kuitenkin noin 1,5 cm vajaaksi jotta nappi ja pohja sopivat siististi. Laita nappi keskelle ja asettele valitsemasi pohja ( pohjaksi käy ohut kääretorttupohja, vetopohja, jne.) päälle silleen että mousse nousee reunoille asti. Laita leivokset pariksi tunniksi pakkaseen, mieluummin yön yli. Ota leivokset pari tuntia ennen (viimeistään) sulamaan ennen tarjoilua.

Huomiokohdat leivosta tehdessä:

1. Varo koko valmistusvaiheen ajan vettä joutumasta seokseen, suklaa on hyvin herkkä vedelle ja vesihöyrylle !
2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, näin varmistat että massa leivittyy joka paikkaan eikä keskelle leivosta jää ikäviä  reikiä. Saat myös näin pehmeämmän lopputuloksen!
3. Tee tilaa pakkaseen! Leivokset eivät lähde siististi pois muoteistaan jos ne eivät ole jäässä!
4. Ota leivokset viimeistään 2 tuntia ennen tarjoilua poin pakkasesta. Näin varmistat että leivos kerkiää sulaa ennen syöntiä ;)